Boukoste - SAPAC.co.za

Posted by SAPAC Reporter on


Verstaan ​​boukoste, vermy die slaggate

Opgestel deur onafhanklike SAPAC verslagewer
Artikelklassifikasie: Publieke bewustheid
Press here for English article [LINK]
Dissipline: Argitektuur, Ingenieurswese, Bouwese, Elektries, Loodgieterswerk
Areas: Southern AfricaNorthern Cape, Western Cape,Cape Winelands, Free State, Gauteng, North West Province, Limpopo, Mpumalanga, Natal 


SAPAC Money Building

Hoeveel kos dit om te bou?

Dit is duidelik dat boukoste die afgelope paar jaar aansienlik gestyg het. Vanaf 2023 kan die koste vir die bou van 'n nuwe huis wissel van R12 000 tot R20 000 per vierkante meter (hoër spesifikasies kan R25 000 oorskry). Hierdie prys word bepaal deur al die finale konstruksie-uitgawes (uitgesluit professionele dienste en administratiewe fooie) op te som en die totaal deur die grootte van die huis in vierkante meter te deel.

Dit dien natuurlik as 'n algemene verwysing, maar die gebruik van 'n basissyfer van R16 000 per vierkante meter kan help om die bekostigbare grootte van die gebou te skat. 'n Huis van 300 m2 kan byvoorbeeld ongeveer R5 000 000 kos om te bou. Dit is belangrik om die grondwaarde, professionele fooie en besitgelde (soos huur gedurende die konstruksietydperk, tariewe, ens.) in te reken.

Dit is egter moontlik om teen 'n laer koste te bou. Onder die beste scenario (wat maklik toeganklike terreintoestande, doeltreffende begrotingsbestuur, bekostigbare toebehore, selfprojekbestuur en 'n eenvoudige ontwerp insluit), kan 'n 300m2-huis sowat R4 000 000 kos (wanneer diensfooie ingesluit is). Om dit te bereik, verg egter ywer om navorsing te doen, pryse te vergelyk en vindingrykheid aan te wend. Ideaal gesproke sal jy kies om SAPAC te kontak om jou in kontak te bring met 'n QS en Ingenieur.


Dit is belangrik om daarop te let dat om die goedkoopste opsie te kies, 'n gevaar vir jouself is. Jy het dalk al talle kere gehoor van probleme wat ondervind word. En om vir die goedkoopste opsie te gaan werk gewoonlik meer uit met betrekking tot regskoste ens.


Wat is die belangrikste risiko's met betrekking tot boukoste


Uitdagende grondtoestande, komplekse dakontwerpe, die insluiting van kelders, uitgebreide eiendomsgrense wat mure vereis, en die gebruik van duur toebehore soos hoë-end soliede houtafwerkings of  kombuise kan konstruksiekoste vinnig verhoog.

Om koste-onsekerhede te versag, is dit raadsaam om verskeie kwotasies op SAPAC.co.za te verkry voordat jy met enige bouprojek begin, of nog beter, jy moet bourekenaar (Ons noem hulle 'n QS) huur om 'n deeglike koste-ontleding te doen. Daarbenewens is dit belangrik om te erken dat die werklike struktuur slegs 'n gedeelte van die algehele uitgawes verteenwoordig. Die insluiting van afwerkings is van kardinale belang om 'n omvattende begrip van die finale begroting te verkry.

As jy groot kosteskommelings wil verminder, word dit aanbeveel om 'n gevestigde en betroubare bouer op SAPAC.co.za te kies wat 'n vaste pryskwotasie kan verskaf (hoewel dit duurder kan wees, kan dit langtermyn sekuriteit bied). Dit is opmerklik dat sekere bouers die potensiaal het om bankrot te gaan, wat projekte onvoltooid laat. Om hierteen te beskerm, gebruik SAPAC.co.za om jou keuse te maak. Dit is gebruiklik om paaiementbetalings regdeur die konstruksieproses te reël nadat 'n strukturele ingenieur op die terrein was. Sien hierdie [LINK] - Hoe om 'n huis te bou - SAPAC.co.za 


Die onbekende kwessies in boukostes

Een van die belangrikste onsekerhede in 'n nuwe konstruksieprojek is die toestand van die grond. Deesdae beklemtoon talle argitekte en strukturele ingenieurs die belangrikheid daarvan om 'n geotegniese verslag op te stel om enige onverwagte uitdagings onder die grond te ontbloot voordat fondasiewerk begin word. Dit is verstommend om te ontdek dat daar talle liggings in Suid-Afrika is met ongunstige boutoestande wat die gebruik van vlotfondamente (opgehang met bykomende ondersteuning) kan noodsaak of grondhervul en verdigting vereis. Dit is dus sterk raadsaam om 'n geotegniese verslag uit te voer.
Sien hierdie [SKAKEL] - Hoe om 'n huis te bou - SAPAC.co.za

Om enige ondergrondse konstruksie te onderneem, insluitend gedeeltelike of volledige kelders, kan 'n uiters duur poging wees. Onvoorsiene kwessies soos die teenwoordigheid van ondergrondse water kan lei tot aansienlike finansiële laste, met kelders wat moontlik miljoene kos. As jy 'n beperkte begroting het, is dit hoogs raadsaam om sulke projekte heeltemal te vermy.

Laastens is dit van kardinale belang om te verseker dat alle administratiewe take en fooie, insluitend dié wat verband hou met NHBRC (Nasionale Huisbouers Registrasieraad), veiligheidslêers en raadsvoorleggings, op datum gehou word. Versuim om aan regulasies te voldoen, kan lei tot boetes, langdurige sluiting van terreine en die onvermoë om 'n okkupasiesertifikaat te bekom.
Sien hierdie  [SKAKEL] - Hoe om 'n huis te bou - SAPAC.co.za


Verkryging van boukwotasies in Suid-Afrika

Volgens wetlike vereistes moet enige boukontrakteur wat jy aanskakel by die NHBRC (Nasionale Huisbouers Registrasieraad) geregistreer wees. Daarbenewens is dit belangrik om daarop te let dat 'n laer pryskwotasie 'n meer uitdagende konstruksieproses tot gevolg kan hê – en dit kan meer per vierkante meter in regskoste uitwerk.

In Suid-Afrika, wanneer jy tenders of kwotasies vir 'n konstruksieprojek aanvra, het jy tipies een van die volgende opsies. En om dit 'n naatlose proses te maak, kan jy die SAPAC.co.za-platform gebruik. Maak eenvoudig kontak met SAPAC deur hierdie skakel https://bit.ly.SAPACHelp en die SAPAC-kantoor sal jou tender vir kwotasies plaas. Waardeur alle vakkundiges jou sal kontak en die vereiste datum, tyd en plek reël om te ontmoet.  


Konstruksie met vaste prys

In hierdie benadering verskaf jy gedetailleerde planne en 'n skedule van afwerkings (soos vloere, plafonne en muurafwerkings) aan 'n medium- of groot-grootte konstruksiemaatskappy. Hulle sal dan vir jou 'n vaste prys bied om die hele proses van die bou van jou huis van begin tot einde te hanteer, in wese 'n "turnkey-projek."

 Aangesien onverwagte vertragings en uitdagings tydens die konstruksieproses kan ontstaan, sal die vaste prys waarskynlik rekening hou met potensiële onvoorsiene koste. Om hul eie risiko te versag, kan die konstruksiemaatskappy addisionele fondse vir bourekenaars toewys, wat bykomende versekering bied, maar ook die algehele koste verhoog. Dit is hoogs raadsaam om 'n QS betrokke te kry. Insluitend 'n strukturele ingenieur.

As jy kies dat die argitek toesig hou oor die projek, kan hulle ervare kontrakteurs aanbeveel om hul eie professionele reputasie te behou. In hierdie geval is dit egter raadsaam om daardie kontrakteurs te laat nagaan deur SAPAC.co.za Ons kantoor sal jou GRATIS bystaan. Druk hierdie skakel vir bystand [LINK]
 

In hierdie scenario is dit van kardinale belang om omvattende en waterdigte kontrakte te hê. Dit is ook raadsaam om 'n streng tydlyn daar te stel, insluitend bepalings vir laatvoltooiingsboetes of bonusse vir tydige voltooiing. Die belangrikste is dat paaiementbetalings slegs gemaak moet word wanneer vooraf ooreengekome mylpale bereik is. Dring aan op mylbetalings nadat 'n ingenieur die vereiste inspeksie by die verskillende stadiums uitgevoer het. Jou sukses berus by 'n QS en deur 'n strukturele ingenieur te gebruik.


Projekbestuur en subkontrakteurs

’n Groeiende aantal kleiner boukontrakteurs verkies nou die projekbestuurbenadering. In hierdie reëling hef die boukontrakteur jou 'n maandelikse of daaglikse fooi terwyl hy toesig hou oor jou konstruksieprojek met 'n span subkontrakteurs wat direk deur jou betaal word. Dit beteken minder risiko vir die bouer en groter betrokkenheid van die huiseienaar.

Tipies verskaf hulle 'n kwotasie deur individuele pryse van elke subkontrakteurspan (soos loodgieters, elektrisiëns, dakdekkers en skrynwerkers) bymekaar te tel en dan die konstruksieterrein op 'n deeltydse basis te bestuur, aangesien hulle verskeie projekte gelyktydig kan hê.

Die gebrek aan 'n voltydse ingenieur kan egter 'n groot nadeel wees.

Hierdie opsie vereis meer beheer en insette van die potensiële huiseienaar, aangesien jy steeds tot 'n mate toesig sal moet hou oor daaglikse materiële uitgawes en subkontrakteurs. Nietemin is hierdie benadering waarskynlik uitdagend om projekbestuurders aanspreeklik te hou vir hul oorspronklike prys of kontrak, aangesien hulle op 'n daaglikse tarief werk en moontlik langer kan neem of selfs die projek kan verlaat as hulle dit verkies.

Indien jy vir hierdie opsie kies, word asseblief aangeraai om hierdie artikel te besoek [LINK] - Hoe om 'n huis te bou - SAPAC.co.za of kontak met SAPAC by https://bit.ly/SAPACHelp


 Geskatte koste


Om 'n geskatte koste te kry van die koste verbonde aan die bou van 'n nuwe huis, kan jy die volgende kategorieë sien.

 1. Grondaankoop: Die koste van die verkryging van die grond waarop die huis gebou gaan word.
 2. Argitektoniese Ontwerp: Fooie verbonde aan die huur van 'n argitek om die huis te ontwerp.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir 'n argitektoniese professionele persoon
 3. Ingenieurswese en struktuurontwerp: Koste wat verband hou met die struktuurontwerp en ingenieursdienste.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir Ingenieurs en Bourekenaars.
 4. Boupermitte en -goedkeurings: Uitgawes vir die verkryging van nodige permitte en goedkeurings van plaaslike owerhede.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za besoek vir bystand
 5. Terreinvoorbereiding: Skoonmaak, gelykmaak en voorbereiding van die konstruksieterrein vir bou.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir 'n plantverhuringsmaatskappy.
 6. Grondslag en uitgrawing: Koste verbonde aan die lê van die fondasie en uitgrawing van die terrein.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir 'n toerusting
 7. Konstruksiemateriaal: Uitgawes vir die aankoop van konstruksiemateriaal soos bakstene, sement, staal, hout, ens.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir 'n toerusting
 8. Arbeid en konstruksie: Betalings aan die konstruksiespan, insluitend bouers, kontrakteurs en subkontrakteurs. Hou rekords vir jouself.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir toerusting
 9. Loodgieterswerk en Elektries: Installasie- en arbeidskoste vir loodgieterswerk en elektriese stelsels.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir Elektrisiëns of Loodgieters. En as hulle nie op SAPAC.co.za is nie, maak seker dat hulle deur SAPAC nagegaan word.
 10. Dakbedekking en vloerbedekking: Uitgawes wat verband hou met dakmateriaal en vloerinstallasie.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir dakbedekkingskundiges.
 11. Vensters en Deure: Koste van die aankoop en installering van vensters en deure.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir jou opsies.
 12. Binne-afwerkings: Uitgawes vir binne-afwerkings soos verf, teëls, toonbanke, kabinette, ens.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za
 13. HVAC-stelsels: Koste van verwarming, ventilasie en lugversorgingstelsels.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir jou HVAC kontrakteur
 14. Landskapering: Uitgawes vir die landskap van die omliggende area van die huis.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za vir jou landskapkontrakteur.
 15. Gebeurlikheidsfonds: 'n Bufferbedrag om rekening te hou met onverwagte uitgawes of veranderinge tydens konstruksie.
  Maak seker dat jy https://sapac.co.za besoek om in kontak gebring te word met finansiële reuse wat jou kan bystaan.
 16. Diverse: Enige bykomende koste wat nie deur bogenoemde kategorieë gedek word nie. 'n Baie belangrike faktor om te oorweeg. 

Gebruik SAPAC.co.za 

Deur SAPAC.co.za effektief te gebruik, vestig jy sekuriteit en in die wete dat enige professionele persoon of kontrakteur wat deel vorm van die kollektief van eendersdenkende professionele persone en kontrakteurs 'n gewaardeerde belanghebbende in die SAPAC.co.za platform is. Sien hierdie artikel
[SKAKEL] Hoe om 'n huis te bou deur SAPAC.co.za te gebruik

Wat om te doen as daar 'n probleem is:

 • Belê 'n vergadering met die Ingenieur, Onafhanklike inspekteur en Bouer en lig die bekommernisse tydens die vergadering.
 • Vra die ingenieur vir insette, en vra dan die bouer vir insette.
 • Verwys die kwessie na die onafhanklike onpartydige inspekteur.

SAPAC Logo https://sapac.co.za

Nota van SAPAC vir jou bou

Geen bouwerk is ooit dieselfde nie, dit verander met betrekking tot topografie en elke gebou het sy eie elemente van uitdagings. As jy enige probleme ondervind, kom in kontak met SAPAC om te sien hoe ons jou dalk kan help met enige moontlike vakdeskundiges. Onthou ons is hier om jou GRATIS by te staan ​​met die beste moontlike vakkundiges en wat deel vorm van die Kollektief. Elke bouwerk moet in wese 'n onvergeetlike ervaring wees, tussen jou die kliënt, argitek en ingenieur.


Maak seker dat jy hierdie artikel deel. En om by die SAPAC-aanlyngroep aan te sluit by https://bit.ly/JoinSAPAC

Current Time:

 

Current Date:

 


Share this post← Older Post Newer Post →