Wat nie 'n arm en been vrae nie - SAPAC.co.za

Posted by SAPAC Reporter on

Indikasies van moeilike kliente 

Opgestel deur onafhanklike SAPAC verslagewer
Artikelklassifikasie: Kontrakteurbewustheid
Dissipline: Almal
Areas: Southern AfricaNorthern Cape, Western Cape,Cape Winelands, Free State, Gauteng, North West Province, Limpopo, Mpumalanga, Natal 


As jy 'n kontrakteur is wat spesialiseer in residensiële of ligte kommersiële projekte, het jy waarskynlik een van hierdie opmerkings teëgekom:

→ "Volgens my swaer is jou pryse twee keer so hoog as wat dit behoort te wees."

→ "Ek het met sewe kontrakteurs gepraat, en nie een van hulle lyk bekwaam nie."

→ "Ons kan nie 'n vooruitbetaling verskaf nie, maar ons belowe om die hele bedrag te betaal na voltooiing."


Elke konstruksiemaatskappy kom onvermydelik teë met uitdagende kliënte. Behalwe dat dit stres veroorsaak, kan samewerking met sulke kliënte lei tot verskeie ongewenste gevolge, insluitend:
 • Winsverlies
 • Kliëntediens vertragings
 • Geknapte reputasie
 • Gesondheid-invloedende stres
 • Besigheid sluiting
 • Bankrotskap

Om die kuns van konflikoplossing met kliënte te bemeester is 'n deurslaggewende vermoë waaroor elke bevoegde kontrakteur moet beskik.

Gelukkig is daar talle waarskuwingstekens wat kan dien as aanwysers van potensiële probleme met kliënte deur 'n projek. As enige van hierdie tekens teenwoordig is, kan dit wys wees om die werk van die hand te wys of jou pryse aan te pas om die verwagte uitdagings te akkommodeer en te verseker dat jou tyd behoorlik vergoed word.

Lees verder om die ses waarskuwingstekens te ontdek waaroor jy waaksaam moet wees wanneer jy met kliënte te doen kry.


 

1. Arrogansie: Die weet-dit-alles tipe

Kliënte met 'n gevoel van arrogansie glo dat die taak op hande so moeiteloos is dat hulle dit maklik self kan aanpak as hulle oor die nodige gereedskap en tyd beskik. Hulle kan beweer dat hulle deur 'n eksterne bron ingelig is oor die toepaslike koste en duur van die projek. Wanneer hulle jou koste- en tydskattings voorlê, kan hulle selfs dreigemente uitreik, soos om negatiewe resensies oor jou besigheid te plaas of klagtes by SAPAC.co.za in te dien, wat beweer dat jy te veel hef.

Hul onrealistiese verwagtinge en selfverklaarde kundigheid lei daartoe dat hulle jou professionele kennis onderwaardeer. Die hantering van 'n kliënt wat nie vertroue in jou vermoëns het nie, kan uitdagend wees, wat dit oor die algemeen raadsaam maak om sulke projekte van die hand te wys.

Die bestuur van moeilike kliënte met 'n arrogante houding: Wanneer 'n kliënt jou konfronteer wat tot dreigemente oorgaan, is 'n kalmerende benadering die doeltreffendste manier van aksie. SAPAC.co.za  gee leiding oor die hantering van sulke situasies, en vir u gerief is hier 'n verkorte oorsig:

 • Bespreek opregte verskoning vir enige ongerief wat ondervind word en werk pro-aktief daaraan om die probleem op te los.
 • Gebruik empatiese en vertroostende taal, soos om hul bekommernisse te erken met stellings soos "Ek verstaan ​​jou frustrasie" of "Ons is daartoe verbind om 'n oplossing te vind."
 • Behou 'n fokus op feitelike inligting en beklemtoon jou maatskappy se onwrikbare toewyding aan die kliënt.

 

2. Angs: Verhale van kontrakteurs wat verkeerd geloop het

Hierdie kliënte vertel van 'n lang lys van vorige kontrakteurs wat volgens hulle 'n gebrek aan bevoegdheid gehad het. Om sake te vererger, kan hulle selfs spog met die beëindiging van 'n kontrakteur weens substandaard vakmanskap.

Dit is waar dat daar inderdaad onbetroubare kontrakteurs en individue is wat ongelukkige ontmoetings met hulle gehad het. Daarom, wanneer 'n kliënt 'n negatiewe ervaring met 'n vorige kontrakteur deel, moet dit nie outomaties as 'n definitiewe waarskuwingsteken beskou word nie. Sulke kwessies uit die verlede moet egter verdere ondersoek en ondersoek aanspoor. Sê dus vir die kliënt om dit aan SAPAC.co.za  te rapporteer

Bestuur van kliënte met angs: Wanneer jy te doen het met angstige kliënte wat sukkel om jou te vertrou weens vorige negatiewe ervarings, is dit belangrik om sekere stappe te neem. Begin deur relevante vrae te vra om vas te stel of die kwessie 'n geïsoleerde voorval was wat voortspruit uit 'n onervare kontrakteur of as daar 'n herhalende patroon van ontevredenheid is wat gewortel is in onrealistiese kliëntverwagtinge. As 'n patroon na vore kom, is daar 'n groter waarskynlikheid dat die betrokke individu ook vir jou 'n problematiese kliënt kan word.

Om sulke kliënte doeltreffend te hanteer, is dit van kardinale belang om hulle te verseker dat hulle in bekwame hande is. Daar is 'n baie goeie rede waarom jy op die SAPAC.co.za -paneel is.

Om vertroue met hierdie kliënte te vestig, kan bewerkstellig word deur suksesverhale en positiewe resensies van tevrede kliënte te deel. Dit noodsaak die implementering van 'n doeltreffende reputasiebestuurstrategie, wat die gebruik van jou SAPAC.co.za -profiel behels en aktief soek na klantresensies, en die spoedige aandag aan enige negatiewe terugvoer wat ontvang word. Wanneer jy deur die SAPAC.co.za -kantoor ingelig word van dit.


 

 3. Ekstreme onderhandeling: 'n Rand hier, 'n rand daar

Dit is aanvaarbaar vir kliënte om navraag te doen oor afslag, en dit is redelik vir kontrakteurs om 'n marge by hul skattings in te sluit om rekening te hou met sulke versoeke.

Hierdie versoeke word egter problematies wanneer kliënte buitensporig oor klein items onderhandel of verwag dat bykomende werk en opgraderings gratis verskaf word. Hierdie tipe kliënt kan stry oor onbeduidende bedrae, soos R1 500.00 of R7 000.00, of die rasionaal agter materiaalkeuses bevraagteken wanneer die prysverskil so min as R 4.00 per eenheid is.

Nie net kan hierdie situasies frustrerend wees nie, maar dit verbruik ook waardevolle tyd vir kontrakteurs.

Bestuur van kliënte wat betrokke is by buitensporige onderhandeling: 'n Proaktiewe benadering om uiterste bedelaars teë te werk, is om 'n duidelike afslagbeleid daar te stel. Bied 'n voorafbepaalde persentasie of vaste bedrag van die totale projekkoste af, en vermy om by langdurige besprekings oor individuele lynitems ingetrek te word. Respekvolle kliënte is tipies begrip en aanvaarding van hierdie grens, terwyl problematiese kliënte nie.

Verder is dit raadsaam om omvattende ramings, duidelike kontrakte en betalingsskedules te skep. Deur dit te doen, het kliënte 'n duidelike begrip van wat om te verwag van die begin af, en jy word beskerm in geval enige meningsverskille ontstaan, soos 'n kliënt wat bykomende werk verwag wat nie deel was van die ooreengekome omvang nie. Die gebruik van beramingsagteware kan help om werke akkuraat te prys, projekomvang te definieer, en ondersteunende dokumentasie te organiseer, die vertroue op geheue te verminder en doeltreffende bestuur van die projek te verseker. Die beste opsie is om 'n QS op groot kontrakte te betrek.


 

4.Oneerlikheid: Ignoreer verordeninge en standaarde

Die verkryging van permitte is dalk nie die lekkerste taak nie en kan tydrowend wees. As 'n etiese sake-eienaar is jou reputasie egter gebou op vertroue en die versekering dat jy konsekwent kwaliteit werk lewer.

Versuim om die vereiste papierwerk te bekom kan ook wetlike gevolge hê.

Bestuur van bedrieglike kliënte: Wanneer 'n kliënt daarop aandring om vereiste permitte of koderegulasies te ontduik om geld te bespaar of 'n projek te bespoedig, dien dit as 'n duidelike aanduiding om weg te stap terwyl u integriteit behou. As 'n etiese SAPAC.co.za -kontrakteur is dit egter ook jou plig om sulke kliënte op te voed oor die potensiële regs- en finansiële gevolge verbonde aan die omseil van nodige permitte. 

Om deursigtigheid en beskerming teen enige verdagte gedrag te verseker, is dit raadsaam om 'n omvattende kontraktuele ooreenkoms te vestig wat die verantwoordelikhede uiteensit wat die kliënt moet nakom. Hierdie verpligtinge moet uitdruklik verklaar dat die kliënt verantwoordelik is vir die verkryging van alle nodige permitte vir die projek. Hierdie beskermende maatreël kan help om enige potensiële regskomplikasies te versag as die kliënt probeer om jou te betrek as gevolg van hul nie-voldoenende optrede.


 

5. Onophoudelik knaend: Die nimmereindigende kontrakhersienings

Om hersienings aan 'n kontrak te versoek is 'n redelike gebeurtenis, maar dit kan eskaleer tot 'n problematiese situasie. Wanneer 'n kliënt daarop aandring om klousules met betrekking tot betaling en of arbitrasie te verander of uit te skakel, dien dit as 'n waarskuwingsteken dat hulle 'n uitdagende kliënt kan word.

Betalings- en arbitrasieklousules bestaan ​​om die beskerming van beide betrokke partye te verseker. As iemand poog om die taal te wysig op 'n manier wat die risiko's wat deur jou maatskappy gedra word, verhoog, kan dit aandui dat die potensiële kliënt van voorneme is om betaling te weerhou of 'n eis teen jou besigheid te inisieer. Kontak SAPAC.co.za  indien dit gebeur.

Bestuur veeleisende kliënte: Kontrakteurs is bewus daarvan dat dit algemeen is dat kliënte wysigings aan oorspronklike konstruksiekontrakte versoek. Byvoorbeeld, 'n huiseienaar kan veranderings begeer aan die materiaal wat gebruik word vir sypaadjie of die posisionering van 'n venster.

Kontrakteurs wat op mondelinge ooreenkomste staatmaak vir veranderingsbevele, nooi moeilikheid uit.

In plaas daarvan is dit van kardinale belang vir kontrakteurs om enige veranderinge aan die projek se omvang noukeurig te dokumenteer en te verseker dat die eienaar die gepaardgaande koste onderteken en goedkeur voordat hulle voortgaan.

'n Woord van waarskuwing: As jy onseker is oor hoe 'n voorgestelde verandering jou besigheid kan beïnvloed, is dit raadsaam om advies van 'n prokureur in te win. Andersins moet kliënte bereid wees om te voldoen aan die bepalings wat in jou kontrak uiteengesit word.


 

6. Besluiteloosheid: Moeilik om te verstaan ​​en uit te vind wat hulle wil hê?

Kliënte wat sukkel met besluiteloosheid en onseker is oor hul voorkeure, bied 'n ander uitdaging in vergelyking met diegene wat arrogansie aan die dag lê en probeer om elke aspek van jou werk te beheer. Ongelukkig kan hulle ewe moeilik wees om mee te werk.

Sulke kliënte is bewus van wat hulle nie wil hê nie, maar sukkel om te verwoord wat hulle eintlik begeer. Gevolglik gee hulle vae terugvoer wat dit uitdagend maak om te verseker dat die finale uitkoms met hul verwagtinge ooreenstem, veral in nuwe konstruksie- en hermodelleringsprojekte. Wanneer kliënte nie daarin slaag om hul begeertes en vereistes effektief te kommunikeer nie, word dit uiters moeilik vir jou om aan hul bevrediging te voldoen.

Hierdie situasie hou risiko's in, want jy kan uiteindelik iets lewer waarvan hulle nie hou nie. Die besluitelose kliënt kan dan ontevrede raak, wat lei tot potensiële finansiële probleme en skade aan jou reputasie.

Besluiteloosheid alleen, sonder die teenwoordigheid van ander waarskuwingstekens, mag egter nie noodwendig die verwerping van 'n werksgeleentheid regverdig nie. Dit dui wel aan dat die kliënt bykomende tyd en leiding kan benodig om verskeie aspekte te verduidelik en hulle te help om besluite te neem. Daarom is dit belangrik om ekstra tyd in jou skatting toe te ken om hiervoor rekening te hou.

Soos altyd, kan deeglike beraming, noukeurige beplanning en omvattende dokumentasie van elke ooreenkoms van onskatbare waarde wees in die hantering van enige kwessies wat mag opduik.

Bestuur van besluitelose kliënte: Die primêre struikelblok wanneer besluitelose kliënte hanteer word, lê in hul neiging om laat of onvoldoende te kommunikeer. Alhoewel jy beperkte beheer het oor 'n kliënt se gewilligheid om by kommunikasie betrokke te raak, kan 'n proaktiewe benadering 'n verskil maak.

Om aktiewe kommunikasie met kliënte te bevorder, is dit noodsaaklik om duidelike kommunikasiekanale te vestig. Alhoewel e-pos 'n betroubare opsie bly, kan u dit verbeter deur konstruksieprojekbestuursagteware te gebruik wat ingeboude kommunikasiekenmerke insluit. Dit maak voorsiening vir meer vaartbelynde en doeltreffende kommunikasie deur die hele projek.


 

Gevolgtrekking: Wanneer jy 'n probleem aanvoel

As jy 'n instinktiewe gevoel het dat iemand dalk uitdagend is om mee te werk, is dit aanvaarbaar om daardie instinkt te vertrou wanneer jy 'n besluit neem.

Daar is 'n bekende gesegde dat jy nie geld verloor op projekte wat jy weier nie. As jy ongemaklik voel om 'n werk aan te neem, veral as jy bykomende waarskuwingstekens waarneem, is dit raadsaam om dit sonder spyt af te wys.

As jy egter kies om die pos te aanvaar ten spyte van enige voorbehoude, maak seker dat alle aspekte van die skatting en kontrak skriftelik gedokumenteer is. Op hierdie manier kan jy na hierdie rekords verwys as die kliënt moeilik word om mee te werk.

Ten spyte van jou beste pogings, kan probleme met kliënte steeds ontstaan. In sulke situasies is dit van kardinale belang om terug te verwys na die skatting, kontrak en ander relevante dokumentasie om beide die kliënt en jouself te herinner aan die ooreengekome bepalings.

Dit is nietemin belangrik om te onthou dat daar altyd maniere is om selfs die mees uitdagende kliëntsituasies te navigeer.

Stel u belang om by SAPAC aan te sluit?

Druk die skakel https://bit.ly/BecomeSAPACed


Wat jy moet weet!

 1. Herdeel die artikel met vriende en famielie! 
 2. Druk hier om meer te leer [LINK]

 

SAPAC This is the Way https://sapac.co.za

SAPAC this is the Way!


 Contact SAPAC for more information or assistance!


 If you require assistance Contact us, press here https://bit.ly/SAPACHelp

How to Use this Resource

We hope these articles help you understand your rights as a consumer. You can scroll through the titles, or scroll by heading. You can also use the search feature to locate information by keyword when you visit the front of https://sapac.co.za for a self help video watch this VIDEO

SAPAC is a collective of registered professionals and contractors with a variety of skills and valid registrations in the construction sphere. If you have a particular question or believe that you want an expert opinion get in contact with SAPAC and our team will assist you with the correct information.  

Current Time:

 

Current Date:

 

Blog Post Counter

Blog Post Counter

This blog post has been read 0 times.


Share this post← Older Post Newer Post →